farang go home! (dedikerad till alla missanpassade snubbar i Thailand)

                                         image37
IDAG  har jag fått min dos av rasism. Den får jag med få undantag varje dag.
Här i Thailand frodas gruppen trångsynta bofasta utlänningar, som tycker det är helt ok att snacka skit om Thailand i allmänhet och thaier i synnerhet. Ju mer nedlåtande desto bättre. Thaierna har ju knappast klättrat uppför evolutionsskalan ändå...

Träffade just en av dem på bageriet. Han tycker bl a att det är för jobbigt att thaierna inte kan skilja på rätt och fel, att de inte kan framföra några fordon på land (han har just köpt en båt som han ska skicka ut turister med så han nämnde inte om de kan föra sig på havet) att thaimän är "part monkeys" och att thaikvinnorna är horor för att de a) föds utan moral b) det är det lättaste yrket  och c) de är för lata för att skaffa ett "riktigt" jobb.
Det tragiska är att dessa gubbar (männen är överrepresenterade i denna grupp, liksom i alla grupper i Thailand faktiskt) är många och högljudda. De skräder inte orden och de struntar i vem som lyssnar "thaier fattar ju ändå inte engelska". Det är helt enkelt accepterat att vara rasist I Thailand.

Fakta: dessa karlar själva har  valt att bosätta sig här. Ingen har tvingat dem att skaffa thaifru (som de dissar högt och ljudligt så fort tillfälle ges) ingen har tvingat dem att öppna business och erfara det tvivelaktiga nöjet med den thailändska attityden till arbete.
Så...kanske vore det ingen dum ide att slappna av lite grann (precis som thaierna, fråga frugan hur man gör om du har problem). Och det vore en riktigt bra ide att sluta slänga rasistiska kommentarer omkring sig. 

Grabbar, vi är gäster i detta land!

                                                                     image41
JA, det är livsfarligt i trafiken!
JA, det tar i genomsnitt 5 timmar varje gång man har ett ärende till en thailändsk myndighet!
JA, polisen är korrupt, liksom de flesta andra myndighetspersoner!
JA, det blir aldrig rätt första försöket (vad det än gäller)!
JA, tuktuk chaffisarna är spritt språngande galna!
Men HALLÅ, om det inte passar HÅLL KÄFTEN & ÅK HEM!

kommentarer
Postat av: Harensjo

Klockrent! Ggivetvis gillar jag inte allt i Thailand men det ar bara att acceptera hur saker och ting funkar annars blir det inte latt.

2007-12-10 @ 16:48:26
URL: http://harensjo.blogspot.com

kommentera mera:

och jag heter:
kom ihåg mig?

e-postadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

jag ville bara:

Trackback
RSS 2.0